Tradičná kuchyňa Záhoria

Kód: 978-80-99936-65-3
Novinka
Značka: Senica
14 €
Skladom

Monografia etnológa mnohé roky pôsobiaceho v oblasti výskumu tradičných hodnôt Slovenska sa tentokrát zameriava na tradičnú kuchyňu Záhoria...

Detailné informácie

Všetky knihy o Záhorí pod jednou strechou
Všetky knihy o Záhorí
pod jednou strechou
Spájame autorov s čitateľmi
Spájame autorov
s čitateľmi
Podporujeme lokálnych autorov
Podporujeme
lokálnych autorov
Knihy odosielame do 24 hodín
Knihy odosielame
do 24 hodín

Podrobný popis

Monografia etnológa mnohé roky pôsobiaceho v oblasti výskumu tradičných hodnôt Slovenska sa tentokrát zameriava na tradičnú kuchyňu Záhoria. Zaujíma sa však o tradičné jedlá nie z hľadiska receptov, ale z hľadiska príležitosti, kedy sa jedli. Hovorí preto o jedlách všedných i sviatočných dní, o jedlách konzumovaných počas cirkevných sviatkov i rodinných oslavách. Reprezentatívne pôsobiaca publikácia nie je tradičnou kuchárskou knihou, naopak, veľmi zaujímavým spôsobom približuje ruka v ruke s predstavením samotných jedál aj kuchynské vybavenie a jednotlivé sviatky a tradície dodržiavané v širokej oblasti Záhoria.
Doplnená je o množstvo fotografií jedál a pôvodných kuchýň, ich vybavenia z dobových záhorských
domácností, no jej pridanou hodnotou je nesporne aj uvádzanie nárečových pomenovaní kuchynského vybavenia, ingrediencií aj konkrétnych jedál, z ktorých mnohé už v súčasnom jazyku nenájdeme.

Dodatočné parametre

Kategória: Zvyky a tradície
Hmotnosť: 0.529 kg
Autor: Mojmír Benža
Počet strán: 158
Rok vydania: 2024
Rozmer: 166x240 mm
Väzba: pevná
ISBN: 978-80-99936-65-3

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz