Tradičná kuchyňa Záhoria
Kód: 978-80-99936-65-3



Podrobný popis
Monografia etnológa mnohé roky pôsobiaceho v oblasti výskumu tradičných hodnôt Slovenska sa tentokrát zameriava na tradičnú kuchyňu Záhoria. Zaujíma sa však o tradičné jedlá nie z hľadiska receptov, ale z hľadiska príležitosti, kedy sa jedli. Hovorí preto o jedlách všedných i sviatočných dní, o jedlách konzumovaných počas cirkevných sviatkov i rodinných oslavách. Reprezentatívne pôsobiaca publikácia nie je tradičnou kuchárskou knihou, naopak, veľmi zaujímavým spôsobom približuje ruka v ruke s predstavením samotných jedál aj kuchynské vybavenie a jednotlivé sviatky a tradície dodržiavané v širokej oblasti Záhoria.
Doplnená je o množstvo fotografií jedál a pôvodných kuchýň, ich vybavenia z dobových záhorských
domácností, no jej pridanou hodnotou je nesporne aj uvádzanie nárečových pomenovaní kuchynského vybavenia, ingrediencií aj konkrétnych jedál, z ktorých mnohé už v súčasnom jazyku nenájdeme.
Dodatočné parametre
Kategória: | Zvyky a tradície |
---|---|
Hmotnosť: | 0.529 kg |
Autor: | Mojmír Benža |
Počet strán: | 158 |
Rok vydania: | 2024 |
Rozmer: | 166x240 mm |
Väzba: | pevná |
ISBN: | 978-80-99936-65-3 |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.